Om oss
Sharrons Dansestudio ble etablert i 1993. Det tilbys undervisning i klassisk ballett (RAD systemet Royal Academy of Dance (RAD)) jazz, friskjazz, selskapsdans, stepp, musikal, moderne, dans for 3 åring, foreldre/barn, Pilates, yoga, stretch og styrke, sang, streetmix, afro, latinskerytme, flamenco mm. Hvert år setter Sharrons Dansestudio opp en stor elevforestilling på Kilden, hvor alle elever er involvert, uansett alder eller ferdigheter. Ettersom Sharron Roberts er registrert RAD pedagog( siden 1988) er Sharrons Dansestudio godkjent RAD skole med lisens til å undervise dette system og sender elever opptil eksamen. Og i 2015 ble Ingvild Homdal Hansen den første elev til å få Distinction på Advanced 2 eksamen og dermed den første Norsk kandidat til å delta på RAD sin ballett konkuranse Genee International Ballet Competiton .

Tidligere elever fra Sharrons Dansestudio har studert eller studerer ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), Bårdar Akademiet, Høgskolen i Stavanger, Norges Dansehøgskolen, London Contemporary Dance School, Bird College, LIPA, Northern Ballet School, East 15, Royal Scottish Conservatoire, London Studio Centre og Alvin Ailey i New York for å nevne noen. Flere jobber nå som dansere, koreografer, skuespillere, sangere eller pedagoger.

Sharron Louise Roberts

Sharron er utdannet ved Hammond School, Chester, England og har pedagogiske eksamen fra Royal Academy of Dance (RAD) og Imperial Society of Teachers of Dance (ISTD) , samt en Bachelor of Philosophy (Hons) degree in ballet and contextual studies fra Durham University / Royal Academy of Dance og Masters in Teaching (Dance) fra Surrey University/Royal Academy of Dance.

Sharron har undervist ved Hammerfest Ballettverksted 1988-89 og Agder Ballettstudio 1989-1992 og ved flere anledninger ved Vågsbygd videregående skole. I 1993 åpnet hun Sharrons Dansestudio i Kristiansand.

Sharron har hatt flere koreografioppdrag for bl.a. F.M.K.S., Kristiansand Symforniorkester, Kristiansand Barne- og ungdomsteater, Opera Sør, Opera Nord og Agder Teater. Sommeren 2012 hadde hun regi ansvar for Spelet om Kråka på Spangereid. Høsten 2012 hadde hun ansvar for utvikling og iscenesettelse av Thorbjørn Egners 100 års feiring på Kilden sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Sharron har også jobbet som assistent til Lisa Kent på Agder Teater sin oppsetning av Evita på Kilden samt på West Side story på Bømlo. Høsten 2013 hadde hun koreografi ansvar på Reisen til Julestjernen også på Kilden. Hun har også hatt med dansere fra studioet i Kilden dialogs produksjon Juleevangeliet. Sommeren 2016 var Sharron koreograf for Kastellet sin oppsetning Nasareeren i Fjæreheia og i sommer skal hun være med som koreograf på Kilden sin oppsetning av Terje Vigen samme sted.

Sharron er godkjent RAD pedagog (siden 1988) og er i tillegg tutor ( veileder) og mentor for RAD sin pedagog utdanning "Certificate in Ballet Teaching Studies" (CBTS).

Sharron ble tildelt Kristiansand kommunes kulturpris i 2006.Diogo Maia


Diogo er fra Porto, Portugal. Han studerte først ved " National Conservatory" i Lisboa før han som 17 åring flyttet til Tyskland for å studere på The Hamburg Ballet school. Etter studie har Diogo danset med The Hamburg Ballet hvor han har danset i balletter som Svanesjøen, Anne Karenina, Peer Gynt og Nøtteknekkeren. Han har også danset med The National Youth Ballet of Germany.

Diogo har bestemt seg for å tre av som profesjonelle danser og skal studere Global Development Studies ved UIA fra høsten av. Han vil allikevel ikke setter dansen på hylle og skal underviser klassisk hos oss. Klassene hans vil ikke være pensums klasse og vil være en flott supplement til vår øvrige klassisk tilbud.
 


Elin Lomheim


Elin har 4 års utdannelse fra England innen drama og dans (University of Surrey Roehampton og Liverpool Institute For Performing Arts). I tillegg har hun gjennomført PPU og Sosionomstudiet i Norge. Elin har blant annet vært ansatt i Disneyparaden i Paris. Der var hun med i ulike show, parader, special events og spilte i reklamefilm for Disney Channel. Elin trives også veldig godt i rollen som pedagog og har blant annet drevet dansestudio på Flekkerøya, holdt på med barnekor og undervist Zumba (var medlem i Zumba Instructor Network fra 2012-2021). 

Elin skal underviser jazz barn, mini musikal og stepp

 


Kristin Vestrheim


Kristin har bodd i Danmark, Norge og England og bor nå i Kristiansand med familien sin.

Hun er utdannet, og jobber som, psykolog i tillegg til å være yogalærer. Kristin har alltid likt å være aktiv og bruke kroppen, og har danset ballett, drevet med hest/ridning og trent kampsport.

Yoga har vært en stor og viktig del av livet hennes i mange år, som en måte til å skape balanse, ro, styrke og å utfordre seg selv på.

Kristin er entusiatisk om å dele denne praksisen med andre, som yogalærer. Hun er opptatt av at yoga er for alle uansett utgangspunkt og mål. I timene hennes er det fokus på både tilstedeværelse/følelsen av velvære og anatomi/funksjonell bevegelse. Kristin praktiserer, og tilbyr timer som er fysisk krevende – der styrke,  utholdenhet og balanse blir utfordret, og roligere timer med fokus på pust, fleksibilitet og avspenning.

Kristin er nysgjerrig, liker å lære og drar inn elementer fra forskjellige felt i timene sine.

Kristin er sertifisert yogalærer av Jason Crandell. Hun har i tillegg fullført kurs i restorativ, kula og traumesensitiv yoga.

Kristin skal undervise flere typer yoga hos oss blant annet med fokus på styrke og på avslapning og egen kurs for foreldre mens barna danser.

 


Lill Cathrine Aabel Snaprud (NUTTI)


Nutti underviser selskaps dans. Nutti er utdannet både snekker og danselærer. Hun startet å danse da hun var 3 år på Karin og Ernst Larsens danseskole. I 1985 Startet de med Jarl Haugedal i spissen opp Kristiansand Danseklubb . Sammen jobbet de aktivt med å få profesjonelle danselærere til byen. I 1988 startet Geir Bakke
(tidligere verdensmester) opp danseskole med Nutti som assistent, han var også treneren hennes. Nutti underviste på hans danseskole og i Kristiansand danseklubb under hans ledelse frem til 1993. I denne perioden startet hun også sin danselærer utdannelse i Norges danseforbund. I 1993 ble hun annsatt på fulltid som hovedtrener i Kristiansand danseklubb , og fortsatte som hovedtrener og som selvstendig næringsdrivende fra 1996 med Nuttis danseskole, frem til 2009. Gjennom Nuttis danseskole har hun undervist i sportsdans fra nybegynnere opp til elitedansere og fulgt opp par på konkurranser. Satt opp mote oppvisninger og satt opp danseshow. Hun danset Sammen med Lars Henry Andersen hos Tor Fløysvik på Det Norske Dansesenteret, og la opp som elitedanser sommeren 1992.
 


Maggi Asbjørnsen


Maggi har sin utdanning fra Universitet i Stavanger (Bachelor faglærer dans) i tillegg til utdanning i koreografi og notation fra både NTNU og KHIO. Hun er også Virya yoga instruktør med fokus på biomekanikk og skadeforebygging. Maggi har undervist ved Nes, Flå og Gol kulturskole samt på Studio Nille, kulturskolen i Froland og Bølgen i Arendal. Hun underviser også på danselinje på Dahlske videregående skole i Grimstad.
Maggi har jobbet som danser ved Dragon Productions i Amsterdam i tillegg til flere frilans oppdrag som både danser og koreograf.
Maggi har permisjon frem til sommeren 2023 mens hun fullføre sin mastergrad.
 


Shiri Inbar


Shiri er født i Israel men har vokst opp i Norge. Hun startet å ta danseklasser da hun var 7 år ettersom hun hadde et stort hjerte for både dans og musikk. Deretter prøvde hun ut mange forskjellige dansestudioer. Hun var blant annet også elev på Sharrons dansestudio som 13-åring. Etter mye dansing for gøy, ble det seriøst for henne mot slutten av videregående og hennes store drøm var å danse profesjonelt. Derfor søkte hun seg inn på Bårdar Akademiet i Oslo. Her tok hun 3 år med fagutdanning innen dans og utdannet seg som profesjonell danser. 2 av årene fordypte hun seg innenfor Hip hop og urbane stiler. Mot andre året deltok Shiri med innslag i konkurransen under Norges største Streetdance-festival Urban Moves med duoen "Pink wasabii". Kort tid etter fikk hun tilbud om å både koreografere og danse i musikkvideoen til det norske bandet Sordal, som kom ut Desember 2018.
I 3.klasse på Bårdar var Shiri en av dem som fikk den unike sjansen til å danse på Stjernekamp i sesong 8. Samme året fikk Shiri jobb som danselærer hos Indre Østfold dans og ballett. Hun har mest erfaring innenfor Hip hop og undergrenen "Old school Hip hop" som er hennes favorittstil. På Bårdar fikk hun mye allsidig kunnskap og har derfor også god erfaring innenfor moderne, jazz og kommersiell dans. Nå studerer hun pedagogikk Bachelor på UIA for å få enda mer kunnskap om barn og læring, som hun ønsker å bruke i sammenheng med jobber innenfor dans.
Hun viser stort engasjement i Hip hop-miljøet og har deltatt og deltar fortsatt i flere battles og danse-events i Oslo og Kristiansand. Shiri brenner for å fortsette å utvikle seg både som danser og freelancer. Hun er utrolig ivrig etter å dele sitt engasjement og glede for Hip hop dans.

Shiri skal underviser hip hop høsten 2021
 


Silje Nordheim


Silje er utdannet ved London Contemporary Dance School, og har praktisk pedagogisk utdannelse (i dans) fra Kunsthøgskolen i Oslo, samt en Mastergrad i dans fra Universitet i Surrey. Hun har jobbet som moderne danser i 14 år og turnert i hele Norge og store deler av Skandinavia. Hun er i tillegg Sertifisert Yogalærer, samt at hun underviser i Pilates.

Silje underviser Yoga og moderne.


 


Stina Bjelland


Stina er tidligere elev av Sharron og begynte å danse da hun var 6 år. Hun er utdannet ved Royal Academy of Dance, London, England (2015-2018) og har etter endt utdannelse jobbet som ballettpedagog i både Kina, Tyskland og Wales. Hun har erfaring med å undervise barn og voksne i alle aldre og på ulike nivå. I tillegg til å undervise klassisk ballett er Stina sertifisert i Progressing Ballet Technique (PBT).
 


Thuen Kao


Thuen begynte å danse som 15 åring og ble medlem av gruppa Attack Breakers. Han danset på UKM og kom til Trondheim Landmønstring. Han har danset i flere grupper, blant annet Cambodian gruppa som ble dannet i 2001 og Warning Skill crewet som ble dannet i 2004.
Han har ellers vær med som danse i diverse oppdrag.

Thuen danse mest Breakdance og Hip hop,men kan andrel stil også. Han har vært som instruktør siden 2005.
 


Tomos Young


Tomos er født i Storbritannia og oppvokst i Frankrike. Etter å ha fullført sin Baccalaureat, begynte han på Doreen Bird College i London hvor han utdannet seg til en BA i dans og musikkteater. Han begynte så i Labans postgraduate danse kompani ’ Transitions ’ .

Tomos meldte seg inn i det inkluderende danseselskapet Stopgap dance Company, og begynte å utvikle sine ferdigheter innen inkluderende praksis; først som danser og deretter som lærer og koreograf.  Han har turnert med forestilling "Utstilling" laget av Stopgap medlemmer.  Arbeidet i kompaniet gjorde det mulig for teaterkunst å være tilgjengelig og inkluderende for alle funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede.

Ellers har Tomos  jobbet med koreografer som David Fielding, Leda Franklin, Scarlet Perdereau, blant andre og kompanier som Non such dance, Interdigitalis.Tomos har koreografert og  utviklet arbeid for det inkluderende dansekompaniet InterDanse i Frankrike.

I Norge har Tomos jobbet ved Haugesund Teater om Amanda-tiden Haugesund og Helter, det Oslo-baserte selskapet Kari Hoaas "On the desperate edge of now". I Kristiansand har han vært tilknyttet Kilden Teater og Konserthus, og har spillt rolle som Terje Vigen i Fjæreheia samt danser i Peer Gynt, Gutta i Juletrehuset, Lik go Del, Fruen fra havet og Kristiansand nå.

Tomos undervise vårt inkludernede tilbud iDANCE

 


Nina Kristin Rostrup


Nina Kristin Rostrup er utdannet faglærer i dans ved Statens balletthøgskole-02 og fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo-08. Hun har jobbet som danselærer og aerobicinstruktør siden 1998 og har hatt diverse treningsgrupper som fysioterapeut, bl.a. mor og barn-trening, bekkenbunnstrening, hjertetrening etc. Nina er også opptatt av mental balanse og har tatt instruktørutdanning i mindfulness/ oppmerksomhetstrening hos Andries Kroese.

Nina underviser  friskjazz.
 

2020 © Sharrons Dansestudio